Populär julmarknad ställs in: ”Kan inte garantera säkerheten”

Nu blickar arrangören mot 2021 i stället.
Publicerad 22 september 2020
Genrebild.
Genrebild.Foto: Syda Productions/Mostphotos

Det blir ingen ”Julmarknad i Sinnenas Park” som planerades att arrangeras den 12 november. Arrangören bakom marknaden kan helt enkelt inte garantera säkerheten.

– Det är väldigt tråkigt, naturligtvis. Vi har ingen möjlighet att se till så att folk håller avstånd eller följer restriktionerna. Därför var det här ett enkelt beslut, säger Irené Fransson, projektledare för Sinnenas Park.

Utöver en folkfest som både arrangören och många återkommande besökare hade sett fram emot, blir det här ett ekonomiskt avbräck för föreningen.

– Vi har en del sponsorer bakom oss. Men det är klart att vi får in en hel del genom knallare och lotteriet som vi har på marknaden. Det är dock det lilla sett till om vi hade genomfört det, och folk därefter hade blivit sjuka eller i värsta fall gått bort, berättar Irené Fransson.

Julmarknaden i Sinnenas Park hoppas på en marknad 2021 i stället.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.