GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Populära Tomteracet hoppas på många deltagare

För sjätte året arrangerar Kalmars och Ölands Rotaryklubbar det uppskattade Tomteracet på Kvarnholmen i Kalmar. Syftet med arrangemanget är att samla ihop pengar till välgörande ändamål.
Publicerad 22 september 2022 • Uppdaterad 23 september 2022
Tomterace Larmtorget 2021
Tomterace Larmtorget 2021Foto: Agnes Aronsson

– Under åren har vi hittilldags samlat ihop över 700 000 kronor som gått till olika hjälpbehov i vår närhet, säger Tomtefar Rolf B Bertilson från Rotary.

I fjol deltog omkring 300 tomtar i arrangemanget och man samlade ihop cirka 160 000 kronor som bland annat gick till kvinnojouren i länet.

– Jag har en förhoppning om att vi ska få in minst lika mycket som förra året. I år samlar vi ihop pengar till IFK Kalmars och Kalmar FF:s arbete bland flickor och pojkar samt till ett pågående Östersjöprojekt – Rädda Östersjön.

Som en liten extra morot för att allmänheten ska vara med och bidra är att deltagarna får träffa a-lagspelare från både IFK Kalmar och Kalmar FF.

– Det borde kunna dra lite intresserade ungdomar. Att de tar med sina föräldrar för att vara med i Tomteracet.

Tomteracet sker i samarbete med Kalmar julmarknad på Kvarnholmen och starten går från Larmtorget lördag den 10 december klockan 12.00.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.