GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Populärt cykelbibliotek förlängs: ”Enorm efterfrågan”

Kalmars populära cykelbibliotek förlängs och får utökat sortiment.
Publicerad onsdag 06:00
Foto: Kalmar kommun

Cykelbiblioteket som startades som en av flera aktiviteter i projektet Hållbara Resval, ett samverkansprojekt mellan Kalmar kommun och Linnéuniversitetet, blev succé.

Nu meddelar Kalmar kommun att det populära cykelbiblioteket får en förlängning utanför projektet och att nästa hyrperiod startar den 11 juli.

Syftet med uthyrningen av el-lådcyklar var att låta Kalmarbor testa en vardag med klimatsmarta resor och skapa en vilja att låta bilen vara parkerad hemma.

– Det har varit en enorm efterfrågan på cyklarna. Därför är det extra roligt att kunna meddela att vi nu släpper nya tider under juli-oktober i år och under 2023 kommer cyklarna att finnas tillgängliga mars-oktober. Tack vare finansiering från Vatten- och miljönämnden kan vi fortsätta att låta invånarna testa en enklare och mer hållbar vardag, säger Lisa Dahlström, projektledare på Kalmar kommun, i ett pressmeddelande.

Cykelbiblioteket:

• TIllgängliga cyklar att hyra är fem stycken Cargobike Classic Electric Hydraulic.

• Nytt för i år är att det även finns en Babboe City Mountain i cykelbiblioteket. Det är en el-lådcykel med packmöjligheter men med två hjul istället för tre.

• Priset är detsamma som tidigare — 500 kronor för 18 dagar. I priset ingår lås, hjälm och kapell.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.