Annons

Premiär för ”Mörkt hjärta” – serien om Förlösamordet

Tio år efter att Göran Lundblad mördades av sin dotter Sara Lundblad och hennes pojkvän Martin Törnblad, har nu tv-serien om mordet i Förlösa premiär.
Kalmar • Publicerad 10 februari 2022
Gustav Lindh och Clara Christiansson Drake. Till höger Aliette Opheim.
Gustav Lindh och Clara Christiansson Drake. Till höger Aliette Opheim.Foto: Jasper Spanning/Discovery+

Tv-serien baseras på boken ”Hur man löser ett spaningsmord” från 2017, skriven av Joakim Palmkvist. Boken är i sin tur baserad på de verkliga händelserna som utspelade sig i Förlösa utanför Kalmar år 2012. Göran Lundblad, 63 år, försvann mystiskt från sitt hem och var sedan spårlöst försvunnen under två års tid. Han hittades senare nergrävd 700 meter från platsen.

Görans dotter Sara Lundblad och hennes pojkvän Martin Törnblad dömdes till fängelse i 18 år för mordet. Paret spelas i serien av Gustav Lindh och Clara Christiansson Drake. Therese Tang från Oskarshamn, som var engagerad i Missing People och en av dem som var med och löste mordet, spelas av Aliette Opheim.

Annons

Manus är skrivet av Oskar Söderlund, som även skrev manus till Netflixserien Snabba Cash. Serien regisseras av Gustav Möller, som regisserade Danmarks Oscars-bidrag Den skyldige.

"Mörkt hjärta” hade premiär den 9 februari på Discovery+ och på kanal 5.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons