GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Premiär för musikalföreställning om tändstickskungen

Publicerad 16 september 2022
Foto: Mårten Ekblad

I år är det 90 år sedan Keuger-kraschen. Nu väcks historien till liv igen genom musikalföreställningen IVAR som har premiär den 16 september.

– Nio skådespelare och ett liveband står nu redo att möta publiken. Vi längtar efter att publiken ska inta sina platser i salongen och att vi äntligen får berätta den fascinerande historien om tändstickskungen från Kalmar. Föreställningen bjuder på en fin blandning av drama, humor, musik och dans. Publiken får möta en rad av de personer som hade en viktig betydelse i Ivars liv, exempelvis hans livskamrat Ingeborg Eberth och skådespelaren Greta Garbo, säger Mia Nilsson, regissör, i ett pressmeddelande.

Foto: Mårten Ekblad

Ivar Kreuger från Kalmar var miljardären som skapade ett tändsticks- och finansimperium. Föreställningen handlar om hans liv, kärleksaffärer och dramatiska död som ledde till en omskriven konkurs.

Föreställningen spelas på Kalmar teater mellan den 16 september till och med den 2 oktober med totalt 14 föreställningar.

Rollista:

I rollerna syns Jan Dzedins som Ivar Kreuger, Amanda Duveborn som Ingeborg Eberth (Ivars livskamrat), Magnus Kviske som Stickan (förman och berättare), Fanny Reje Franzén som Greta Garbo, Mathias Sundén som Torsten (Ivars bror), Martin Ibohm som Oscar Rydbeck (Ivars bankman), Ingemar Bernthsson som Ernst (Ivars far), Simon Almljung Törngren som Paul Toll (Ivars affärskompanjon) samt Maja Persson och Alvar Hultqvist som Ivar (som barn).

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.