Annons

Privat hyresvärd åtalas för hemfridsbrott – luktade på hyresgästens underkläder

På en övervakningsfilm fångades kvinnans hyresvärd gå in i hennes rum och rota bland smutstvätt. Nu åtalas den privata hyresvärden misstänkt för hemfridsbrott.
Publicerad 24 februari 2023 • Uppdaterad 25 februari 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Det var i november förra året som en kvinna, boendes i ett rum som hyrdes ut av en man i 65-årsåldern i norra delen av länet, gjorde upptäckten att hennes hyresvärd hade gått in i hennes rum utan tillåtelse.

Kvinnan hade flyttat in i ett rum hos mannen under sensommaren och hade under hösten upptäckt att hyresvärden hade varit inne i rummet vid ett flertal tillfällen, detta avslöjades genom att kvinnans plantor ibland kunde vara vattnade och vissa föremål hade rört på sig. Enligt kvinnan hade hon uttryckt för hyresvärden att hon inte uppskattade att han gick in i hennes rum.

Annons

Då kvinnan misstänkte att hennes hyresvärd var inne på hennes rum skaffade hon sig i november en övervakningskamera som filmade när hon inte var hemma. Vid två tillfällen under en dag i början av november fångade kameran hyresvärden gå in på hennes rum och rota bland kvinnans smutstvätt. Han ska då ha luktat på kvinnans underkläder. När kvinnan kollade igenom filmerna valde hon att polisanmäla mannen.

Hyresvärden åtalas därför för hemfridsbrott men förnekar och uppger att han och hyresgästen fick vara i varandras rum. I förhör erkänner mannen att det är han på övervakningsfilmen men att han inte minns om det var kvinnans kläder han luktade på, då det även fanns kläder i samma garderob som tillhörde en anhörig till mannen. Han berättar även att han ibland brukade kolla om kvinnan hade smutstvätt för att tvätta åt henne.

Kvinnan yrkar på 8000 kronor i skadestånd.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons