Annons

Psykatrianställd ville larma om hotfull händelse – larmet fungerade inte

När den psykiatrianställda på sjukhuset i Kalmar ville larma om en hotfull situation med en patient fungerade inte dennes överfallslarm. Nu anmäls händelsen till Inspektionen för vård och omsorg
Publicerad 7 september 2023
Psykiatrihuset, Region Kalmar län.
Psykiatrihuset, Region Kalmar län.Foto: Agnes Aronsson

Det var i samband med ett patientmöte på den psykiatriska kliniken i Kalmar som situationen blev hotfull för medarbetaren. Men när medarbetaren tryckte på sitt larm utlöstes det inte. Medarbetaren fick då ropa efter hjälp på annan personal i närheten. Region Kalmar län skriver i ett pressmeddelande att anställda inför samtalet med patienten gjort en bedömning om att det funnits en viss risk, varpå annan personal fanns i närheten.

Efter händelsen har brister uppmärksammats i larmsystemet, då det inte till fullo fungerar i en del lokaler i psykiatrihuset. Larmleverantören kommer att kontrollera funktionen i samtliga rum och åtgärda bristerna, skriver regionen.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons