GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

PT-kvartett öppnar upp eget gym: ”Roligt med nya utmaningar”

Ett nytt gym kommer snart att slå upp portarna i Kalmar. Fyra etablerade personliga tränare i staden väljer att gå tillsammans för att starta Träningsklubben som kommer att ligga belägen vid Engelska vägen i Kalmar.
– Vi har jobbat tillsammans i många år. Idén har växt fram lite under tiden, säger Micke Johansson.
Publicerad 7 juli 2021
Robin Strelitz, Nikki Berglund, Calle Jonsén och Micke Johansson.
Robin Strelitz, Nikki Berglund, Calle Jonsén och Micke Johansson.
Foto: Linus Gunnarsson

I den 400 kvadratmeter stora lokalen finns två större träningssalar och en lite mindre. Förhoppningen är att fylla den nya klubben med träningssugna personer som vill vara med i en gemenskap.

– Vi har kommit på en ganska rolig lösning tror vi. Vi kommer att ha PT-träning i grupp på ett öppet schema. Hela vår idé är att ha gruppträning i mindre format med PT-inriktning som är öppet för alla medlemmar och som ingår i medlemskapet, säger Robin Strelitz.

De två större salarna i lokalen kommer att husera gruppträningspassen som är inriktade på funktionell träning med fria vikter. I den mindre salen kommer det att bedrivas individuell träning och individuella PT-pass. Tanken är inte att man ska vara ett gym med flera tusen medlemmar – utan snarare runt 200.

– I och med att det blir mindre grupper blir det större gemenskap och vi har möjlighet att ge mer personlig service under våra klasser. Man får bättre hjälp och stöttning. Vi vill försöka skilja oss från de andra gymmen. Vi vill att man bara ska betala när man tränar och vi kommer att ha månadskort där allt ingår utan att binda upp sig, säger Calle Jonsén.

Kvartetten har planerat lokalens ytor in i det minsta för att göra den så optimal som möjligt för ändamålet.
Kvartetten har planerat lokalens ytor in i det minsta för att göra den så optimal som möjligt för ändamålet.

– Vi gör det här för att vi vill att de som kommer till oss verkligen ska nå resultat och inte skaffa ett kort där man inte utnyttjar medlemskapet. Målsättningen är att de som är här verkligen ska träna och ha oss som både vänner och coacher för att nå deras mål, säger Nikki Berglund.

Logotypen för gymmet är en sköldpadda och den grundar sig i vad de nyblivna gymägarna har för filosofi kring träning.

– Den symboliserar grundträning, att man skyndar långsamt och att framgång får ta tid. De är tålmodiga, ihärdiga samt att de är hårda i skalet och lever länge, sammanfattar kvartetten.

Kvartetten har många planer på hur de ska bredda verksamheten. En del kallar de ”Elitfonden”.

– Gruppträning är bara ett av benen. Vi kommer att fortsätta med individuell träning och vi hoppas kunna möta företag och föreningar i allmänhet, men även inom elitsatsning och elitsatsande ungdomar i synnerhet, säger Calle.

– Idén är att vi hjälper ungdomar att förbättra sin fysik på gymmet för att bli bättre på sin idrott, och då är tanken att ha samarbete med företag som sponsrar den satsningen. Vi vill fånga upp idrottare som kanske inte har råd med fysträning men som skulle få ut väldigt mycket av det, säger Micke och Robin.

Hur känns det att gå från anställda till att driva eget tillsammans?

– Vi tycker det är roligt med nya utmaningar och samtidigt gör vi det för att vi vill utvecklas som individer och inom träning, säger Nikki.

– Det är spännande. Vi vill göra vårt eget och kunna bestämma själva över vilka pass och inriktningar vi vill ha. Vi vill skapa den där idrottsliga omklädningsrumskänslan – utan det dåliga, säger Micke.

Förhoppningen är att gymmet ska kunna användas från och med 16 augusti och officiell invigning är första helgen i september.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.