Publikt sommarprogram tar ny form

Sommarens fria evenemangsprogram med Kalmar kommun tar ny form 2020. Nya spelplatser och livesändningar online är några av nyheterna.
KALMAR • Publicerad 20 maj 2020
Vokalgruppen Aora är en av de artister som livesänds från Kalmar Teater i sommar.
Vokalgruppen Aora är en av de artister som livesänds från Kalmar Teater i sommar.Foto: aoravocal.com

Sedan många år har Kalmar kommun arrangerat kostnadsfria konserter och familjeföreställningar i Kalmar Stadspark sommartid. Men de rådande restriktionerna kring folksamlingar gör nu att sommarens fria evenemangsprogram med Kalmar kommun tar ny form 2020. Nya spelplatser och livesändningar online är några av nyheterna som Kalmar kommun presenterar i ett pressmeddelande.

Musik i Stadsparken gör en paus sommaren 2020. De orkesterföreningar som normalt gästar parkscenen kommer att erbjudas möjligheten att ge konserter på Kalmar Teater under höstevenemanget Ljus på kultur. Under onsdagarna i juli kommer inbokade artister att få sina konserter livesända från Kalmar Teater. Sändningarna görs utan fysisk publik på plats men kommer att vara tillgängliga online.

Familjescenen har sedan flera år presenterat musikteater, fysisk teater, nycirkus, teater och annan scenkonst i Stadsparken samt ett antal andra platser runt om i kommunen. Sommarens familjeprogram kommer att förläggas på Krusenstiernska gården. Föreställningarna ges för en begränsad publik och kommer att arrangeras i enlighet med Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Kostnadsfria biljetter till evenemanget kommer att kunna förbokas. Kulturupplevelser planeras även på andra platser i kommunen fast i mindre publik form.

Bakom det livesända konsertprogrammet från Kalmar Teater står Kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar. Familjeföreställningarna på Krusenstiernska gården presenteras i samarbete med Länsmusiken och Stiftelsen Krusenstiernska gården.

Sara JonassonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.