unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Raggningsrepliken blev början på en stark relation

Det var en ljummen sensommarkväll på östra Öland.
Julia och Kim Stribrand.
Julia och Kim Stribrand.
Foto: Ditt Ögonblick

Ett gäng ungdomar, däribland vi två, hade samlats på stranden för att grilla, spela Volleyboll och andra trevligheter. Våra blickar möttes för en kort stund och efter det var svårt att sluta snegla på varandra, sådär i smyg ni vet. Vi hamnar tätt intill varandra framför elden, med vågorna från havet i bakgrunden, hans arm smyger sig sakta över min rygg samtidigt som han viskar:

– Vill du följa med och se min sovsäck? Jag svarade givetvis ”Nej, haha!”.

Festen tog slut och vi skiljdes åt, men i tanken var han kvar och dagen efter tog han kontakt. Inte visste vi då att denna cheesy raggningsreplik skulle utgöra början på vår kärlekshistoria. Vi litade på magkänslan och flyttade ihop efter bara några månader tillsammans – till en ”etta” i stan.

Vi har praktiskt taget växt upp tillsammans och därmed hunnit med en hel del, bland annat att prova på varandras stora ungdomsintressen, alltifrån bilmek och finsnickeri till ridsport och inredning! För oss är det otroligt viktigt att göra saker tillsammans och ha kul ihop! Vi är inte bara varandras ungdomskärlek utan vi har blivit varandras bästa vänner. Kärlek handlar inte om att hitta någon att leva med, det handlar om att hitta någon du inte kan och vill leva utan.

Tio år, ganska exakt, efter att vi träffades där på stranden blev vi Herr & Fru Stribrand. Idag bor vi i vårt hus som vi själva byggt i Läckeby tillsammans med våra två barn, Vilma 7 år och Isak 3 år.

Vad är ert råd till singlar?

– Det kan låta klyschigt men en del säger att kärleken dyker upp när man minst anar det, så var det för oss! Stressa inte, ta hand och dig själv och var dig själv!

Läs mer

Inbrott i flera källare i Kalmar

Kalmar. En tv som tros komma från ett inbrott hittades senare.
Inbrott i flera källare i Kalmar

Avdelning på förskola stängs efter covidsmitta

Coronavirus. De kan inte längre bemanna med tillräckligt antal personal.
.

Inbrott på golfklubben i Kalmar – person gripen i närområdet

Kalmar. Polisen sökte i området och hittade en misstänkt gärningsman.
Inbrott på golfklubben i Kalmar – person gripen i närområdet

Unga kvinnor i bråk i Kalmar – en misshandlad

Kalmar. Anmälan har upprättats.
Unga kvinnor i bråk i Kalmar – en misshandlad

Rån mot klockbutik i Kalmar

Kalmar. Butiksägaren försökte stoppa rånare.
Rån mot klockbutik i Kalmar

Handplockat – plock och inspiration från Linda

Feature. ”Att hitta saker på loppis, auktion eller någon köpmarknad för begagnat är lite av det roligaste jag vet”, skriver Linda Pettersson.
Handplockat – plock och inspiration från Linda

Premiär för vernissage hos Persona

Kalmar. Persona Galleri i Kalmar, med galleristen Jonas Hellberg, bjöd in till sin första vernissage tillsammans med fyra lokala konstnärer och fotografen Caroline Roosmark.
Premiär för vernissage hos Persona

”Skynda långsamt och våga testa”

Kalmar. Kalmar i rörelse del 2 sätter fokus på löpning i allmänhet, och löparglädje i synnerhet!
”Skynda långsamt och våga testa”

Rörelse är målet

Nytt tema:. KalmarPostens nya tema ”Kalmar i rörelse” är vårt sätt att bidra till en bättre folkhälsa i vår region. Tillsammans med Jonas Carlander, Matilda Taylor, Liselotte Klemming, Claes Hydvall och Patrick ”Poppe” Karlsson vill vi peppa och inspirera till rörelse på alla nivåer.
Rörelse är målet

Kalmar blir modellkommun för äldreomsorgens digitalisering

Kalmar. Kalmar är en av tio utvalda modellkommuner för äldreomsorgens digitalisering.
Kalmar blir modellkommun för äldreomsorgens digitalisering

Lindsdalstrio startar egen tidning

Kalmar. KalmarPosten har fått en konkurrent. Tidningen Lindsdalsnytt kommer ut på fredagar och däremellan släpper de intervjuer och reportage på sin webb och Youtube.
Lindsdalstrio startar egen tidning

”En fråga om livskvalité”

Kalmar. – Jag vågar påstå att vi är först i Sverige med en sådan här plan, kommenterar Anna Thore, ordförande i vatten- och miljönämnden, när hon och nämnden presenterade Kalmar kommuns handlingsplan för bättre vattenstatus
”En fråga om livskvalité”