Rån mot livsmedelsbutik i Kalmar – polis söker efter två gärningspersoner

Publicerad 16 mars 2023 • Uppdaterad 17 mars 2023
Rån mot livsmedelsbutik i Kalmar.
Rån mot livsmedelsbutik i Kalmar.Foto: Läsarbild

Klockan 17.20 på torsdagseftermiddagen larmas polis till en livsmedelsbutik på Bremergatan i Kalmar med anledning av ett rån.

Enligt polisen ska två maskerade gärningspersoner ha tvingat till sig kontanter från kassan. De ska sedan ha setts fly till fots på Frejagatan.

– Det finns inget i nuläget som tyder på att det har funnits någon form av vapen eller tillhygge i samband med rånet. Just nu är omständigheterna lite oklara exakt hur det har gått till, men man betraktar det ändå som ett rån. Det kan till exempel handla om att man med hot om våld tilltvingar sig saker, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral i Malmö.

Polisen arbetar med att hålla förhör och genomför dörrknackning i närområdet. Samtidigt söker polis efter gärningspersonerna. Ingen misstänkt gärningsperson är i nuläget gripen.

– Tyvärr har tiden gått och det är ett tätbebyggt område. VI har viss uppgift om i vilken riktning de har lämnat, men därefter vet i inte. Vi är tacksamma för eventuella iakttagelser. Om man bor i området kanske man har sett något som avviker, som att någon sprungit snabbt eller till och med har varit maskerade.

Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med rånet.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.