unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Rånet mot Ica – anställda misstänks vara inblandade

Förra lördagen larmades polis till Ica på Rimsmedsvägen i Kalmar med anledning av ett rån. I samband med stängning av butiken ska två maskerade gärningsmän ha tvingat till sig kontanter och sedan försvunnit från platsen på moped. Rånet tros dock ha varit iscensatt och att två anställda var inblandade.
Foto: Agnes Aronsson

Nya uppgifter är dock att polisen inte tror att det rör sig om ett rån, utan att två kvinnor som jobbar i butiken var inblandade i det påstådda rånet.

– Vi menar att det inte handlar om något rån, utan om en grov stöld. De två anställda har tillsammans och i samförstånd varit delaktiga. På övervakningsfilmen, och lite andra saker runt omkring, gör att vi tycker att deras agerande är märkligt och att det måste vara i samförstånd med de killar som kommer in i butiken, säger kammaråklagare Kjell Jannesson, som är förundersökningsledare, till KalmarPosten.

Hur mycket pengar har man kommit över?

– Det är ett betydande belopp. Man brukar säga att är det över fem prisbasbelopp blir det ett grovt brott, och det är överstigande de fem basbeloppen. Men det är också grov stöld med anledning av att de här anställda har missbrukat sitt förtroende.

Att det handlar om över fem prisbasbelopp innebär att det rör sig om mer än 200 000 kronor.

Kvinnorna, som är i 20- och 25-årsåldern, häktades på fredagen på sannolika skäl misstänkta för grov stöld. Åtalstiden är satt till den 4 december.

Gällande de två män som ”rånade” butiken har polisen i nuläget ingen misstänkt.