Annons

Rättegången pausades en andra gång – saknad åtalad fick hämtas av polis

Ny dag, ny försvunnen åtalad i Kalmar tingsrätt. Det skriver SVT Nyheter.
Publicerad 8 februari 2023
Kalmar tingsrätt.
Kalmar tingsrätt.Foto: Hedda Ottestam

Under måndagen skulle rättegången gällande Ängömordet och två skjutningar mot bostäder i Kalmar inletts. Skjutningarna skedde på Proviantgatan respektive i Snurrom två veckor innan mordet.

En 27-årig man är huvudåtalad misstänkt för mordet och skjutningarna.

Annons

En 29-årig man är medåtalad misstänkt för medhjälp till försök till mord, efter att ha hjälpt till med skjutningen i Snurrom.

En 27-årig man är medåtalad misstänkt för grovt vapenbrott och försök till mord, alternativt medhjälp till försök till mord, i samband med skjutningen på Proviantgatan.

Men under måndagen dök inte den 27-årige medåtalade mannen upp, och rättegången fick skjutas upp. Han ska enligt åklagaren ha gripits av polis i Linköping under måndagskvällen och sitter sedan dess häktad.

Under onsdagen, när rättegången återigen skulle starta, visade det sig att den 29-årige mannen inte var på plats. Omkring en timme efter att rättegången skulle inledas dök dock upp 29-åringen upp i tingsrätten. Enligt uppgifter från SVT fick polisen hämta den medåtalade.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons