GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Region Kalmar län fick överskott på 198 miljoner kronor

Regionen redovisar ett resultat på 197,9 miljoner kronor för 2022. Vilket är tre miljoner bättre än budget.
Kalmar • Publicerad 25 januari 2023
Montage.
Montage.Foto: Linus Gunnarsson, Mostphotos

- Det är positivt att regionen klarar ett resultat som är i linje med budget och att de finansiella målen uppnås, säger regiondirektör Ingeborg Eriksson med anledning av bokslutsrapporten som presenterades på onsdagen, i ett pressmeddelande.

Att regionen gör ett överskott på närmre 198 miljoner kronor beror på att regionen ökade riktade statsbidrag för bland annat köförkortande åtgärder, enligt Region Kalmar län.

”Med ett resultat på 198 miljoner under 2022 når Region Kalmar län det ekonomiska målet om två procents överskott i förhållande till de samlade intäkterna från skatt, utjämnings- och generella statsbidrag. Resultatet uppgår till 2,1 procent”, skriver regionen på sin hemsida.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.