GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Regionen kraftsamlar med nya vaccinationstider

På fredagen meddelar Region Kalmar län att man fortsätter med att utöka vaccinationsmöjligheterna. Nästa vecka kommer Öland och Kalmar att stå i centrum där man får tusentals nya tider.
Publicerad 7 januari 2022
Länssjukhuset Kalmar.
Länssjukhuset Kalmar.Foto: Agnes Aronsson

Det kommer att upprättas två tillfälliga vaccinationscentraler på Öland i nästa vecka. Den ena i Färjestaden på Ölands köpstad i Jysks gamla lokaler. Där har man öppet från 10-13 januari och där finns bokningsbara tider från klockan 09.00 varje dag.

Den andra vaccinationscentralen återfinns i Folkets hus i Borgholm. Där står man 14-16 januari med bokningsbara tider från klockan 09.00 samtliga dagar.

Den tillfälliga vaccinationscentralen på länssjukhuset i Kalmar har öppet ytterligare en vecka. Där kan endast de som är över 18 år och ska ta en tredje dos vaccinera sig. Där finns det kvällstider 10-13 januari. De som vill ta en första eller andra dos kan göra detta på infektionskliniken på kvällstid 10-11januari.

Boende i Torsås har möjlighet att vaccinera sig på Torskolan under 7 och 8 januari. Där kan man få första, andra och tredje dosen.

Dessutom läggs nya tider ut på hälsocentralerna i länet. Precis som vanligt kan man boka tid via 1177.se.

Hittills har 89 915 personer vaccinerats med en tredje dos vaccin och ytterligare 25 285 personer har en tid bokad.

Enligt regionens statistik har nära 57 procent av befolkning över 18 år – åldersgränsen som gäller för tredje dosen – har antingen vaccinerat sig eller bokat tid.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.