Annons

Regionen om bedrägerierna: ”Ringer aldrig upp och begär legitimering”

Flera personer har hört av sig till Region Kalmar län efter att de fått samtal från bedragare som säger sig komma från sjukvården.
Publicerad 8 november 2022
Region Kalmar län flaggaEndast KalmarPosten
Region Kalmar län flaggaEndast KalmarPostenFoto: Linus Gunnarsson

Under måndagskvällen ska en person ha blivit uppringd och erbjuden en tid på röntgen. För att få sin tid uppmanades personen identifiera sig via bank-id. Personen gjorde inte som uppringaren sa utan hörde istället av sig till Region Kalmar län samt gjorde en polisanmälan.

– Det är viktigt att understryka att Region Kalmar län aldrig ringer upp och begär legitimering med bank-id av personer. Vill man om- eller avboka en tid gör man det på eget initiativ i e-tjänsterna, säger tjänsteman i beredskap, Patrik Glasberg, i ett pressmeddelande från regionen.

Annons

Under tisdagen har ytterligare ett flertal personer hört av sig till regionen med uppgifter om att de blivit utsatta för liknande bedrägeriförsök.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons