Regionen öppnar bokningen av tredje dosen för 65+

På onsdagseftermiddagen meddelade socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndigheten att fler grupper kommer att erbjudas en påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19. Det gäller personer som är 65 år och äldre, personal vid SÄBO och personal vid hemtjänst och hemsjukvård.
Publicerad 27 oktober 2021
Marie Ragnarsson, vaccinationssamordnare Region Kalmar län
Marie Ragnarsson, vaccinationssamordnare Region Kalmar länFoto: Region Kalmar län, Linus Gunnarsson

Region Kalmar meddelar samma dag att man har öppnat bokningen för de berörda grupperna. Dock ska det ha gått sex månader sedan den senaste dosen.

Planeringen för vaccinationerna av personal som är verksamma vid särskilda boenden, hemtjänst och hemsjukvård kommer att ske i samråd med länets kommuner. Gällande kommande grupper i turordning kommer planeringen att påbörjas inom kort.

– Det är viktigt att alla tar en påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19 när de sex månaderna har passerat sedan andra dosen. På det här sättet kan vi undvika att vi återigen får en spridning av viruset i samhället och inläggningar på sjukhusen, säger Marie Ragnarsson, vaccinationssamordnare, i ett pressmeddelande.

Regionen meddelar även att den som vaccineras med en tredje dos vaccin mot covid-19 kan komma att erbjudas influensavaccin vid samma tillfälle. Det är dock beroende på tillgången av vaccinet hos mottagningarna.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.