Regionen satsar på fakturor till elektroniska brevlådor

Totalt rör det sig om cirka 10 000 fakturor i månaden som nu kommer att skickas till elektroniska brevlådor.
Publicerad 10 september 2021
Foto: Mostphotos

Region Kalmar län kommer i veckan att börja skicka ut fakturor digitalt till personer som är anslutna till en elektronisk brevlåda.

Det gäller personer som inte valt e-faktura men som är anslutna till någon av brevlådorna för myndighetspost. Detta gäller samtliga fakturor från regionen, vilket innefattar avgifter för vårdbesök, sjukresor och hjälpmedel.

Utskicken sker automatiskt till de som är anslutna till en digital brevlåda för myndighetspost. Personer som valt e-faktura kommer att fortsätta få den som tidigare och de som varken har en digital brevlåda eller e-faktura får den traditionella pappersfakturan till sin hemadress.

– Det är både billigare, snabbare och säkrare att skicka elektroniska fakturor. Och inte minst är det bättre för miljön, säger Yvonne Elmerkind, chef för ekonomiservice inom Region Kalmar län, i ett pressmeddelande.

Enligt Region Kalmar län kommer uppemot 10 000 fakturor i månaden i fortsättningen skickas till elektroniska brevlådor.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.