GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Regionen varnar för falska smittspårare

Region Kalmar län varnar för falska smittspårare som ringer upp privatpersoner och vill att de ska lämna ut kontouppgifter i samband med testning.
Publicerad 16 oktober 2020

Ett antal personer i länet har fått samtal från någon som uppgett sig för att tillhöra smittspårsenheten. Den falska smittspåraren har berättat att man har konstaterat ett covid-19-fall och att den uppringde är i kretsen kring den smittade och ska testas. Då påstår den falska smittspåraren att det kostar pengar att testa sig och att den behöver kontouppgifter för att kunna skicka testmaterial.

Regionen betonar att länets smittspårare aldrig begär några kontouppgifter och att det är kostnadsfritt att testa sig för pågående covid-19.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.