Annons

Regionens uppmaning: Sök vård som vanligt i jul om du blir sjuk

RS-viruset, influensa sprider sig över länet och samtidigt ökar fallen av covid-19. Region Kalmar län uppmanar befolkningen att söka vård som vanligt i jul om man blir sjuk och inte dra sig från att lyfta luren.
Publicerad 23 december 2022
Länssjukhuset i Kalmar.
Länssjukhuset i Kalmar.Foto: Agnes Aronsson

För den som blir sjuk är första ingången att ringa 1177 eller sin hälsocentral. Hälso- och sjukvården har öppet som vanligt.

En del blir allvarligt sjuka av sjukdomarna som härjar och för att minska smitta uppmanas befolkningen att tvätta händerna ofta och stanna hemma vid sjukdom.

Annons

Det är dock inte alla besvär eller sjukdomar som kräver vård. I första hand kan man läsa på 1177.se för att följa råd om egenvård i hemmet. Om detta inte räcker kan man kontakta 1177 för sjukvårdsrådgivning. Vid sjukdomar under kvällar och helger hänvisas invånaren till länets primärvårdsjourer.

Till akuten ska man vända sig till vid allvarliga och akuta tillstånd. Det är bland annat akuta sjuk- eller olycksfall så som hjärtinfarkt, stor blödning, andningssvårigheter, trafikolyckor, fallolyckor eller liknande.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons