GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rekord för turismen i länet

Efter två pandemisomrar slog Kalmar län rekord för sommarturismen i år. Totalt uppgick antalet gästnätter på kommersiella turistboenden till cirka 2,5 miljoner.
Kalmar län • Publicerad 30 december 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Rekordet togs i Kalmar län under sommarmånaderna och antalet gästnätter på turistboendena är en ökning med tre procent jämfört med 2020 och med tolv procent jämfört med 2019.

Senaste gången länet hade så många gästnätter var 2008. Den grupp som främst bidrog till de positiva siffrorna var de utländska turisterna som efter ett uppehåll under pandemin velat ge sig ut och resa igen. De största besöksländerna var Tyskland, Norge och Danmark.

Över hälften, hela 67 procent, av alla gästnätter registrerades på campingar i länet.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.