GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rekordmånga på skräpplockardag – så såg det ut i länet

Publicerad 20 september 2021 • Uppdaterad 21 september 2021
Genrebild
Genrebild
Foto: Mostphotos

I lördags hölls den årligen återkommande Håll Sverige Rent-dagen, då hela Sverige kraftsamlade för att plocka skräp i vår natur och stad. I år var rekordmånga anmälda till kampanjen – närmare 130 000 deltagare.

I Kalmar län var flest antal skräpplockare anmälda i Kalmar kommun med 1 262 stycken. Men i förhållande till folkmängd hade Mörbylånga kommun flest anmälda skräpplockare med 316 personer.

Antal anmälda skräpplockare i länet:

Mörbylånga kommun - 316

Kalmar kommun - 1262

Emmaboda kommun - 140

Borgholms kommun - 125

Hultsfreds kommun - 159

Nybro kommun - 178

Torsås kommun - 56

Oskarshamns kommun - 180

Mönsterås kommun - 87

Västerviks kommun - 195

Högsby kommun - 28

Vimmerby kommun - 49

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.