Rekordbeläggning på Kalmars hotell i sommar

Destination Kalmar meddelar glatt att beläggningen på stadens hotell i juli är högre än någonsin.
Publicerad 28 juli 2021
Hotellen i centrala Kalmar uppvisar fin-fina siffror.
Hotellen i centrala Kalmar uppvisar fin-fina siffror.Foto: Simon Karlsson

Turistorganisationen har hämtat statistiken från Benchmarking Alliance, som sammanställer siffrorna från sex centrala hotell, och som visar att beläggningen i juli ligger på 95 procent. Vilket är rekord.

I jämförelse med de senaste åren så var beläggningen 88 procent i juli förra året samt 93 procent i juli 2019, alltså före pandemin.

– Juli är alltid en intensiv månad, men det här är den högsta beläggningssiffran vi någonsin har haft i Kalmar i juli. Även under maj och juni har beläggningen varit mycket bra, säger turismchef Stefan Johnson i ett pressmeddelande.

– Det kommer dels många barnfamiljer, dels många personer ur den äldre generationen som vill uppleva Kalmars kultur, historia och natur. Många passar på att uppleva både Kalmar och Öland, och gärna från cykelsadeln, fortsätter Stefan Johnson.

Enligt Destination Kalmar ser läget även för augusti mycket bra ut.

– Hotellen fick en mycket tuff start på året på grund av pandemin. Trots det är det troligt att siffran för helåret 2021 kommer att uppgå i nästan samma värden som under ett normalår. Vi ser också att trenden med husbilar håller i sig. Platserna som finns i centrala Kalmar har varit fullbelagda hela sommaren.

Fakta

Hotellbeläggningen i Kalmar

Juli 2021: 95 procent (mätning t.o.m. 27 juli)

Juli 2020: 88 procent

Juli 2019: 93 procent

Juni 2021: 62 procent

Juni 2020: 43 procent

Juni 2019: 74 procent

Maj 2021: 50 procent

Maj 2020: 27 procent

Maj 2019: 71 procent

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.