GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rekordsommar för boendeanläggningar – över 200 000 gästnätter

Sifforna är fortfarande preliminära, men det ser ut att bli en överlägsen rekordsommar för Kalmars boendeanläggningar, enligt Tillväxtverket.
Publicerad 3 september 2022
Foto: Sara Jonasson

Under perioden 1 maj till 31 juli 2022 har Kalmars boendeanläggningar haft sammanlagt 212 617 gästnätter, vilket är en stor ökning jämfört med förra sommaren då boendeanläggningarna hade 193 963.

Av dessa är nästan omkring 180 000 utländska besökare och omkring 35 000 har valt att ”hemestra”. Den största ökningen syns inom hotell, som står för cirka 53 procent av gästnätterna.

– Den största skillnaden från förra sommaren är att de internationella gästerna har kommit tillbaka på allvar. Vi är redan tillbaka på samma nivå som 2019, det vill säga före pandemin. Däremot har det nationella resandet minskat lite nu när det finns möjlighet att vända semesterresan mot andra länder igen, säger Stefan Johnson, turismchef, Destination Kalmar i ett pressmeddelande.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.