GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rektorn om dödsskjutningen på skolans område: ”Det kommer väldigt nära en”

Under natten inträffade ytterligare ett mord i Kalmar på kort tid då en man i 20-årsåldern hittats skjuten till döds. Denna gången i anslutning till Funkaboskolan.
Publicerad 23 maj 2022
Foto: Linus Gunnarsson

På måndagsmorgonen kom beskedet att Funkaboskolan hålls stängd under dagen för årskurserna förskoleklass upp till årskurs 3. Anders Hagman, rektor på Funkaboskolan, är tagen av händelsen.

– Polisen arbetar där inne på området. Den infon jag har fått är att det kommer vara avspärrat hela dagen. Skolan är en trygg plats, det finns ingen hotbild och situationen är inte kopplad till skolan. Det är ordinarie skolgång för årskurs 4-9 och vi möter alla elever och ger stöd i den här situation.

Hur går dina tankar och känslor kring ännu en skjutning, denna gång vid skolan där du är rektor?

– Oavsett om man är rektor eller inte så är det oerhört tragiskt och fruktansvärt att ännu ett liv går till spillo, och den här gången skedde det på skolans område. Det kommer väldigt nära en i och med att vi arbetar här.

Är skjutningen något ni kommer prata med eleverna om i klassrummen i dag?

– Ja, det har redan skett nu på första lektionerna för årskurs 4-9. Personalen har varit redo att möta elevernas tankar. Skolans elevhälsoteam är tillgängligt hela dagen och vi har även fått förstärkning då den centrala elevhälsan också har skickats ut.

Vad har ni fått för reaktioner på skjutningen från eleverna och vårdnadshavare?

– Många har undrat om skolan är öppen eller inte. Elever ställer frågor om varför och vem och det är ingen info som skolan har. Det är klart att de människor man träffat och pratat med tycker att det är fruktansvärt. Den gemensamma bilden i samhället är att det är otroligt tragiskt.

Vad har ni fått för besked av polisen? Förväntas ni kunna återgå till normal undervisning i morgon?

– Det vet inte jag än. Det står på min ”att göra-lista” nu. Jag hoppas att jag får besked så tidigt som möjligt som vi kan förmedla vidare till vårdnadshavare och elever.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.