Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Renoveringsviljan i kommunen ökade förra året

År 2020 var ett år då många svenskar spenderade mer tid och pengar hemma med anledning av pandemin. Det visar sig även i statistik kring renovering.
Foto: Mostphotos

Den genomsnittlige invånaren i Kalmar kommun spenderade 10 108 kronor på renovering ifjol, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Det visar Renoveringsindex, en sammanvägning av rotavdraget och SCB:s handelssiffror.

– Även om coronapandemin har medfört att samhället stannat av så går renoveringarna på högvarv i Sverige, sannolikt på grund av att vi tillbringar mer tid hemma. Under 2020 steg renoveringsviljan i Kalmar med 16,6 procent jämfört med året innan, säger Mikael Holmstrand, vd för Garageportexperten och initiativtagare till Renoveringsindex, i ett pressmeddelande.

Läs mer