Annons

Repris för bakluckeloppis till förmån för fotbollsklubbens flickor: ”Känns bra”

I fjol var det premiär för Kvarterets bakluckeloppis. Gensvaret var positivt och därför blir det en favorit i repris.
Publicerad 1 april 2023
Bild från bakluckeloppisen år 2022.Foto: Atchara Fajersson

Den 2 april blir den södra parkeringsplatsen vid Kvarteret Giraffen återigen en samlingspunkt. Aktiviteten arrangeras av köpcentret i samarbete med IFK Kalmar till förmån för klubbens verksamhet för flickor från 6 år och uppåt.

– Med Kvarterets Bakluckeloppis vill vi dra vårt strå till stacken för att barn och ungdomar i Kalmar ska få en meningsfull fritid. Dessutom känns det bra att stötta ett hållbart initiativ, som ser till att leksaker, kläder och prylar kan få uppskattas av någon annan istället för att slängas, säger Maria Sampson, centrumledare på Kvarteret Giraffen, i ett pressutskick.

Annons

Bakluckeloppisen genomförs den första söndagen varje månad mellan april och september. Vem som helst har möjlighet att ställa upp ett bord med prylar till försäljning och platshyran går oavkortat till föreningen.

– Vi är glada över samarbetet med Kvarteret Giraffen, eftersom vi båda ser värdet i att hjälpa unga tjejer att ha kul tillsammans och utvecklas genom fotbollen, säger Emely Fredriksson, IFK Kalmar.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons