Restaurang i Kalmar klappar igen: ”Vi orkar inte längre”
Restaurang Zorbas slog upp portarna i Kalmar hösten 1982. Nu är den sista maträtten i lokalen serverad och pappremsor täcker fönsterna. Delägaren Henry Ho berättar man nu väljer att lägga ner restaurangen.
– Det är trist. Kostnaderna är för höga och vi orkar inte längre. Vi har kämpat, säger Henry Ho.
Publicerad 8 februari 2023 • Uppdaterad 9 februari 2023
När Zorbas öppnade introducerades Kalmarborna för en ny och spännande maträtt – nämligen gyros. Utbudet ändrades över tid och år 2000 köpte Henry Ho och Antony Huang restaurangen och man blev mer kända för sin tilltagna buffé.
Nu är tiderna andra och efter att ha kämpat under pandemi, elkris och inflation väljer man att stänga ner.
– Vi ska lägga ner. Vi har tänkt på det länge. Vi har tappat ganska många kunder till bland annat Hansa city och Giraffen. Det är många orsaker. Det är absolut tråkigt.
Istället väljer Henry att lägga krutet på sin restaurang Henrys (tidigare Table 20) på Tullslätten.
– Vi lägger ner och satsar på annat istället. Vi kämpar på där!
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.