Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Restaurang polisanmäld - skickade allergiker till akuten

Trots flera påpekanden om att det inte fick vara en specifik råvara i maten ska mannen ha fått just det. Middagen ledde raka vägen till akuten.
Mannen fick klåda i halsen och drabbades av andnöd.
Mannen fick klåda i halsen och drabbades av andnöd.
Foto: Dmitrii Melnikov/Mostphotos

Mannen som anmäler ska ha köpt hem mat från restaurangen i Kalmar härom kvällen. Han uppger att han flera gånger sagt till att det inte fick finnas den specifika råvaran i maten eftersom han är allergisk mot det.

Kort efter att mannen börjat äta fick han symptom på allergi, klåda i halsen och andningsbesvär, och det ska då ha visat sig att det trots allt fanns den specifika råvaran i maten.

Mannen fick ta sig till akuten där han sedan blev kvar i ett antal timmar för övervakning medan den allergiska chocken gick över. Han ska även ha fått stanna hemma från jobbet dagen efter.

Den polisanmälan som upprättats har rubriceringen framkallande av sjukdom, men förundersökning kommer ej att inledas.

Restaurangen har beklagat det inträffade.

Läs mer