Restaurang stänger tillfälligt och säger upp personal

Park i parken väljer att stänga ner verksamheten tills vidare och samtliga anställda har sagts upp. Personer som har bokat bord på restaurangen har fått mejl om att man har ”valt att lyssna på restriktionerna”
– Det är sjukt tråkigt, säger Jesper Ahlbom, som driver Park i parken.
Publicerad 25 november 2020
Park i Parken
Park i ParkenFoto: Kennerth Kullman/Mostphotos

Det är en uppgiven Jesper Ahlbom som berättar om beslutet att stänga ner restaurangen tills vidare.

– Alla har sagts upp och vi har låst dörren. Det känns inte roligt längre. Så länge regeringen står i tv och säger att man inte ska gå på restaurang blir det svårt. Vår bransch har under hela pandemin haft restriktioner och varit kontrollerade av myndigheter hela vägen. Vi har skött oss och tagit bort bord. Vi är en bransch som, i det stora hela, har kunnat bedriva vår verksamhet enligt ett smittsäkert sätt. Nu får vi inte fortsätta att göra det. Det är inte trångt på restaurangen och de här politiska utspelen är för att visa sig handlingskraftiga, men det är inte så man kommer åt problemen tror jag.

Förutom att regeringen har uppmanat svenska folket att inte gå på restaurang påverkar även beslutet om att man inte får sälja alkohol efter klockan 22, menar Ahlbom.

Tio personer sägs upp från verksamheten och kommer att få komma tillbaka när man öppnar upp igen.

– Det är sjukt tråkigt. Jag anser att det här hade kunnat hanterats på ett annat sätt. Restaurangbranschen i Sverige är i fritt fall. Jag bor i Stockholm det är fortfarande folk på bussarna och i tunnelbanorna. Nu tar vi ansvar och stänger ner så får regeringen ta ansvar för arbetstillfällena och fixa jobben sen. Någonstans måste man sätta ner foten, vad är det för Sverige vi vill vakna upp till efter det här?

Trots uppgivenheten så hoppas Jesper Ahlbom att restaurangen kan öppna upp igen så snart som möjligt.

– Vi kan inte svara idag när den dagen är. Men vi ska igenom detta och sen ska det bli en jäkla sommar. Det finns en längtan till det.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.