Sverigeledande bilhandlare etablerar sig i Kalmar

Butiken i Kalmar blir Riddermark bils trettonde butik i landet, och förväntas öppna i slutet av oktober.
Kalmar • Publicerad 27 september 2021 • Uppdaterad 28 september 2021
Foto: Hedda Ottestam

Under måndagen berättade Alexander Riddermark, VD för Riddermark bil, att hans företag köpt upp Car Centers lokaler och planerar att öppna en ny butik där.

– Det stämmer. Vi tog beslutet att öppna i Kalmar för en månad sedan ungefär, säger Alexander Riddermark.

Riddermark bil specialiserar sig på begagnade bilar och har sedan tidigare sju butiker i Stockholm och började för två år sedan att utöka sin verksamhet till resten av landet. Numera finns de förutom i Stockholm också i Östersund, Sundsvall, Örebro och Västerås. Och snart är det även dags för Halmstad och Kalmar att få sig varsin butik.

– Riddermark bil är störst i Sverige på försäljning av begagnade bilar. Vi har varit framgångsrika i de andra städer vi flyttat till hittills, eftersom vi har ett stort utbud. I butiken i Kalmar hoppas vi på att kunna ha mellan 150-200 bilar till salu. Vi kan dessutom tänka oss byta in nästan vilken bil som helst.

Någonstans mellan 15 oktober och 1 november kommer Riddermark bil att öppna i Kalmar, beroende på hur rekryteringen av den nya personalen går.

– Jag tycker det är jätteroligt. Kalmar har en bra atmosfär med trevliga människor och vi hoppas kunna komma dit och göra ett jättebra jobb. Vi vill bli ett schysst bidrag till Kalmar och kommer ju med en produkt som vi vet att resten av Sverige gillar, samtidigt som vi skapar massor med nya arbetstillfällen.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.