GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Robert Gustafsson aktuell som jultomte – här kan du promenera förbi honom i Kalmar

Nu har Robert Gustafsson planer på att bosätta sig i Kalmar permanent.
Publicerad 11 december 2021
Foto: Destination Kalmar/Olivia Idh.
Foto: Destination Kalmar/Olivia Idh.

Robert Gustafsson är inte bara aktuell i tv-serien ”Den osannolika mördaren” om Palmemordet, kriminalserien ”Det som göms i snö” samt teaterföreställningen Rainman. I Kalmar är han också aktuell som jultomtens nya röst. Ända fram till jul kan man höra honom när man promenerar vid Västerport i Kalmar, meddelar Destination Kalmar i sina sociala medier.

Robert Gustafsson tillbringar mycket tid i trakten och delar sin tid mellan Kalmar, Öland och Stockholm. Han har varit sommarölänning sedan 1986, och 2008 spelade han den första sommarteatern på Krusenstiernska trädgården i Kalmar. Redan andra sommaren som teatern spelades valde han att skaffa ett boende även i Kalmar, berättar han i en intervju med Destination Kalmar.

– Ja och det har jag inte ångrat. Det blev för tufft att köra upp till norra Öland varje kväll efter föreställningarna. Nu åker jag till Byxelkrok någon gång i veckan istället och har Kalmar som bas på sommaren. Då kan jag bada eller paddla på dagarna och spela teater på kvällarna, säger han i intervjun.

Den senaste tiden har Robert Gustafsson och hans fru pratat om att bosätta sig i Kalmar permanent.

– Jag är oftare och oftare i Kalmar, till slut kommer jag att bli kvar här. Jag kommer gärna hit för att skriva men också för att bara vara ledig. Jag tror att det har att göra med hur jag är uppvuxen, jag trivs med att bo på en plats där det är nära till allt. Om jag skruvar ihop en Ikeamöbel i Stockholm och upptäcker att jag saknar en skruv tar det hela dagen att få tag på en ny. Om jag är i Kalmar tar det 20 minuter, säger Robert Gustafsson i intervjun.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.