unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Rockneby: Dags att ta tag i träningen - utegymmet är klart!

Den nya lekplatsen och utegymmet står nu färdigt utanför allaktivitetshuset i Rockneby.
Foto: Kalmar kommun

–Tanken är att den ska komplettera allaktivitetshusets inomhusaktiviteter med möjlighet till utomhuslek och träning, säger Edyta Krawus, landskapsarkitekt på Kalmar kommun.

En kompisgunga, en fjädergunga och en karusell har dykt upp på lekplatsen liksom boxar och soffor att sitta på samt belysning.

Vid utegymmet finns olika redskap för träning samt stolar att vila sig på mellan varven. En kul detalj är megafonen där du kan placera din mobil för att förstärka ljudet under träningspasset.

Kommunen är dock inte färdig på orten.

– Det här är den första av tre nya lek- och aktivitetsplatser vi bygger på olika ställen i Rockneby. Nu har vi precis börjat med en hinderbana med grillplats som ska bli klar 2021 och 2022 bygger vi en helt ny lekpark med djungeltema, säger Edyta Krawus.

Läs mer