GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rocknebys klubbstuga sönderslagen med yxa och spett: ”Så hjärtskärande”

Klubbstugan på Gamla IP i Rockneby har drabbats av en grov skadegörelse. Med yxor och spett har okända personer totalförstört hela byggnaden och dess inredning.
– Jag stod där nere och grät, säger Charlotte "Lotten" Örnefjord, ordförande i Rockneby IK.
Publicerad 22 september 2022 • Uppdaterad 22 september 2022

På onsdagsmorgonen får Charlotte "Lotten" Örnefjord, ordförande i Rockneby IK, ett samtal som får henne att rusa till klubbstugan på Gamla IP.

Foto: Privat

– En som var ute och promenerade med sin hund såg att någon rivit ner ytterdörren och bredvid den ligger en yxa, säger Lotten.

När Lotten kommer till platsen är skadegörelsen värre än hon någonsin hade kunnat föreställa sig.

Foto: Privat

– Jag kikar in och allting är totalkvaddat. De har kört yxor i alla dörrar, alla fönster och inredningen är sönderslagen. De har huggit med yxa och kört med spett. Det ser hemskt ut kan jag säga. Det är glassplitter överallt, hjulspår över hela planen, garageporten är insparkad och de har dragit sönder alla rör till duscharna.

– Jag var så ledsen och förtvivlad igår, jag stod där nere och grät. Vi kommer aldrig att kunna renovera upp det som vi tänkt oss. Det är jättesorgligt. Hur fan kan de göra så här?

Foto: Privat

Istället för att tänka på nästa träning eller nästa match får Lotten istället börja kontakta försäkringsbolag och polis. Men förutom de materiella skadorna tänker Lotten på barnen som får lida efter tilltaget.

– Jag hade barn igår, 11-12 år, som undrade vad de hade gjort. ”Vi brukar ju träna där”. De är jätteledsna, det är så hjärtskärande.

Händelsen är polisanmäld som grov skadegörelse.

– Jag har bett om hjälp på Facebook om någon har sett eller hört något. Jag har inte fått någon respons än så länge.

– Vi har sista hemmamatchen i helgen. Jag vet inte om man ska gå ner i glädje eller sorg.

Se film inifrån klubbstugan nedan:

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.