unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Veckans profil

”Roligast är när saker och ting inte är förutsägbara”

Hon har arbetat på samma arbetsplats i alla år – men vad gör det när man trivs och vill bidra varje dag. Hon har också ett stort intresse av människor, och nu har det gått så långt att hon vill se vad de kan prestera i träningsutstyrelsen. Skämt åsido. Möt veckans profil Linn Sjögren som brinner för sitt arbete och kopplar gärna av i Krusenstiernska trädgården!
Foto: Wilhelm Nilsson

Linn Sjögren

Ålder: 46 i mars.
Familj: Gift med Martin, två tonårstjejer Livia och Mya, katterna Elvis, Bosse och Dixie.
Bor: Getingen i Kalmar.
Uppväxt: Lindsdal och Ängö.
Yrke: HR-chef på Kalmar Vatten.
Beskriv dig själv: Morgonpigg och påhittig vegetarian med ordningssinne och målfokus.

God morgon, vilken tid klev du upp i dag?

– Någonstans mellan 05.00 och 05.30. Jag vaknar alltid av mig själv och har normalt aldrig något larm satt.

Hur startar du helst dagen?

– Jag börjar helst med en promenad eller något träningspass och äter sen gärna en stor frukost i lugn och ro. Lite ensamtid uppskattar jag.

Vad gör du helst en ledig dag?

– Jag är ju inte sovmorgontypen så jag börjar helst dagen även här med promenad (ibland med katten Bosse i släptåg) eller någon kul träning för att sen äta en mysig lång frukost. Sen hittar jag gärna på något med familj eller vänner. Det kan vara allt från att bara slappa ihop, till att göra något mer aktivt. Dagen skulle sedan avslutas med att sjunka ner i soffan med en spännande serie eller film. Helst med en katt i knät…

Vad får dig att må bra?

– Jag har alltid gillat att resa och spana in nya kulturer, gärna då i lite varmare klimat. Miljöombyte är viktigt för att få andra perspektiv på saker, även om det är bara innebär att åka till en annan stad över helgen eller ta en promenad på ett nytt ställe. Jag gillar att ändra saker och är nog inte särskilt traditionsbunden. I vardagen mår jag bra av rörelse i någon form, vilket kan vara allt från gym, löpning, yoga, promenad till att räfsa löv. Just nu längtar jag efter att kunna bjuda hem vänner på mat och något glas bubbel igen!

Du är inne på ditt 20:e år på Kalmar Vatten. Vad får dig till att stanna kvar på arbetet?

– Ja, värst vad länge det har blivit! Det första jag tänker på som gjort att jag har stannat kvar är framförallt alla härliga kollegor, men också att jag fått möjligheten att utvecklas genom de olika roller jag haft. Det har hänt väldigt mycket inom både VA-branschen och Kalmar Vatten som bolag dessa år och det har varit spännande att få vara med och påverka den utvecklingen. Det har hänt både det ena och andra genom åren och det har varit spännande och ibland utmanande.

Vad drivs du mest av i ditt arbete?

– Jag vill kunna bidra och påverka till något positivt som är bra för både företagets uppdrag och människa. Jag är ganska målinriktad och vill se resultat. Roligast är när saker och ting inte är alltför förutsägbara. Det bästa jag vet är när kreativt samarbete med kollegorna mynnar ut i något bra och vi känner att ”yes” detta fixade vi ihop.

Hur kan en typisk arbetsdag ut?

– Oj, vet inte om jag har någon typisk dag. Jag börjar och slutar alltid dagen med att kolla av kalendern och gå igenom mejlen. Däremellan har jag en hel del möten att navigera mellan under dagen. Det kan vara allt från strategiska möten med ledningsgruppen, personalärenden eller uppföljningsmöten med min grupp som arbetar med HR, verksamhetsutveckling, IT, kund och kommunikation. Bredden på frågeställningar och uppgifter gör att det sällan blir enformigt.

Du är nyfiken på människor. Berätta!

– Jag har alltid varit intresserad av varför människor är på ett visst sätt eller gör som de gör. Det ligger alltid någon spännande historia bakom och det är fascinerande att vi ofta tänker så olika, men ändå är så lika. Jag gillar att få tid att prata med människor och höra det där som finns bakom. Jag lyssnar ofta på poddar eller läser böcker som handlar om beteende, hur hjärnan fungerar och liknande. I jobbet är samtalen och mötena det som ger extra energi.

Du beskrivs som en energisk och snabbfotad person med humor nära till hands! Men kanske kan du också vara lite hård (?).. Det kan alltså bli löneavdrag om personalen inte tränar – löneökning om man håller igång. Hur har det tagits emot bland medarbetarna?

– Den obligatoriska träningen på arbetstid är en investering vi gör för att medarbetarna ska hålla hela arbetslivet. Flertalet tycker det är positivt och det har också gjort att Kalmar Vatten haft lättare att rekrytera nödvändig kompetens än många andra i branschen. Vi har många goda exempel på dåliga ryggar som blivit bra, de som fått bättre sömn, men också att det är lättare att få ihop livspusslet då träningen blir av på arbetstid.

Vad är det svåraste när det kommer till rekrytering?

– Svåraste är nog att man aldrig riktigt vet vad man får. Ett snyggt CV, en bra intervju, goda referenser och ibland magkänslan kan bedra en. Det finns en plats för alla, men utmaningen är att hitta rätt person för rätt uppdrag. Det är mycket som ska stämma och man har bara några få möten på sig att göra en bedömning. Det gäller ju också att vara ärlig och tydlig med vad tjänsten innebär så att kandidaten får en bra chans att göra en egen bedömning också.

Hur ser en fredagskväll ut hemma hos er?

– Vi äter middag ihop med tjejerna, förhoppningsvis vill de vara med och fixa maten. Efter det laddar vi upp med snacks och nu när På spåret sänds blir jag mer eller mindre tvingad att se det eftersom två andra i familjen bara måste se det… Ibland kan det bli någon film också. Jag är kvällstrött och går oftast och lägger mig först av alla.

Bästa film eller serie?

– Det finns så många och jag slukar en hel del serier och filmer… men jag säger Outlander för att den har lite av allt, spänning, kärlek, historia... Sen är ju Helt Perfekt galet rolig med alla komiska situationer och att karaktärerna har sina riktiga namn.

Vad visste vi inte om dig?

– Jag är väldigt duktig på att fickparkera och har som hemlig dröm att spela in sketcher.

Vilket är ditt lokala smultronställe?

– Det första jag tänker på är Krusenstiernska trädgården, mysigt och avslappnat. Men också kuststräckan mellan Svinö och Kalmarsundsparken. Fint att promenera längs alla tider på året. På sommaren är det lyxigt att kunna springa hemifrån i våtdräkt och träna swimrun mellan öarna. Då tänker jag ofta att vi bor i en riktigt fin stad. Egentligen är nog hela Kalmar ett smultronställe.

Om du får bjuda tre kändisar på middag; vilka bjuder du? Och vad serverar du?

– Jag skulle bjuda Malin Mendel för att jag gärna skulle vilja höra mer om Indien som är väldigt intressant som land, Robin Sharma för att han har många klokheter att säga och sista gästen blir Henrik Dorsin för man skrattar ju bara man ser honom. Ett riktigt kanongäng att ha middag med tror jag!

– Jag serverar något fräscht asiatiskt eller indiskt med mycket koriander och olika tillbehör. Sen gillar jag ju brylépudding, så det avslutar jag med.

Läs mer

Förlust för både Vikings och Kalmar HC

Sport. Tung söndag för de lokala lagen.
.

Inbrott i flera källare i Kalmar

Kalmar. En tv som tros komma från ett inbrott hittades senare.
Inbrott i flera källare i Kalmar

Avdelning på förskola stängs efter covidsmitta

Coronavirus. De kan inte längre bemanna med tillräckligt antal personal.
.

Företag utsatt för inbrott i Kalmar

Nyheter. Man gripen i närområdet.
.

Inbrott på golfklubben i Kalmar – person gripen i närområdet

Kalmar. Polisen sökte i området och hittade en misstänkt gärningsman.
Inbrott på golfklubben i Kalmar – person gripen i närområdet

Unga kvinnor i bråk i Kalmar – en misshandlad

Kalmar. Anmälan har upprättats.
Unga kvinnor i bråk i Kalmar – en misshandlad

”Skynda långsamt och våga testa”

Kalmar. Kalmar i rörelse del 2 sätter fokus på löpning i allmänhet, och löparglädje i synnerhet!
”Skynda långsamt och våga testa”

Midsommarrecept: Rabarber- och jordgubbstårta

Nyheter. Rabarber och jordgubbar i en krämig kombo - midsommar är räddad! Vår inredningskrönikör Therése Eriksson bjuder här på ett riktigt smarrigt recept till midsommartårtan!
Midsommarrecept: Rabarber- och jordgubbstårta

Rörelse är målet

Nytt tema:. KalmarPostens nya tema ”Kalmar i rörelse” är vårt sätt att bidra till en bättre folkhälsa i vår region. Tillsammans med Jonas Carlander, Matilda Taylor, Liselotte Klemming, Claes Hydvall och Patrick ”Poppe” Karlsson vill vi peppa och inspirera till rörelse på alla nivåer.
Rörelse är målet

Härligt okonventionellt och drabbande om sorgearbete

Filmtips. På vad som skulle bli en helt vanlig dag slås aktiemäklaren Davis Mitchell (Jake Gyllenhaal) och hans fru Julias (Heather Lind) liv i spillror när deras bil våldsamt krockar med en annan.
Härligt okonventionellt och drabbande om sorgearbete

Starkaste delen i tidernas bästa trilogi

Filmtips. I fina "Before Sunrise" (1995) och "Before Sunset" (2004) följer vi paret Jesse (Ethan Hawke) och Celine (Julie Delpy) genom två olika faser av förälskelse, till helt fantastiskt resultat.
Starkaste delen i tidernas bästa trilogi