Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

S i Kalmar vill skruva ned tonläget i nytt medborgarsamtal

Mycket finns kvar att göra, men Socialdemokraterna i Kalmar hoppas att inom någon vecka eller två kunna lansera Kalmar Framåt Live - ett digitalt medborgarsamtal lett av gamle radioprofilen Magnus Krusell.
Kommunstyrelsens ordförande Johan Persson presenterade partiets nya satsning tillsammans med Roger Holmberg, Linus Hellman och Magnus Krusell vid en digital pressträff på fredagsmorgonen.
Kommunstyrelsens ordförande Johan Persson presenterade partiets nya satsning tillsammans med Roger Holmberg, Linus Hellman och Magnus Krusell vid en digital pressträff på fredagsmorgonen.
Foto: Skärmdump

– Vi vill ha en god ton i det offentliga samtalet när vi diskuterar hur Kalmar ska utvecklas framåt, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson.

Så vad är Kalmar Framåt Live?

Tanken är ett diskussionsprogram under ledning av Magnus Krusell som publiceras i Socialdemokraternas kanaler, på exempelvis facebook och Youtube. Programmet spelas in i förhand eller sänds live, det kan komma att variera, och gästas av politiker, tjänstemän och privatpersoner som får diskutera vitt och brett om lokala politiska beslut och aktuella frågor. Målet är att Kalmarborna ska få en bättre förståelse för den politiska processen och samhällsplaneringen. Via kommentarsfunktionerna ska du som inte gästar programmet ändå kunna föra en dialog med de medverkande.

Allt ska genomsyras av den goda tonen.

– Man ska kunna ha olika åsikter utan att det blir smutskastning, och det vill vi bidra till. Vi har säkert begått misstag vi med, men det här handlar om att skruva ned tonläget, säger Johan Persson.

Förre P4 Kalmar-profilen Magnus Krusell har i många år velat engagera sig politiskt och säger att socialdemokraterna var hans självklara hemvist. Han ser fram emot det nya uppdraget.

– Det låter väldigt spännande, att få prata med människor så här. Det offentliga samtalet har fått en passivt aggressiv framtoning som jag och många med mig far illa av.

– Det här är verkligen i sin linda, men vi hoppas vara igång om någon vecka. Har ni inte hört något från oss om tre veckor så får ni hojta till, säger Linus Hellman skämtsamt.

Läs mer