Annons

Så blir kungaparets besök i Kalmar – här är schemat

Kungen firar 50 år på tronen och besöker Kalmar den 16 maj under sin jubileumsturné. Här är ställena som kungaparet kommer vistas på.
Kalmar • Publicerad 11 april 2023 • Uppdaterad 16 maj 2023
Nu står kungaparets besöksschema och hållplatser i Kalmar klart.
Nu står kungaparets besöksschema och hållplatser i Kalmar klart.Foto: Mostphotos

För att fira sina 50 år på tronen kommer kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia besöka Kalmar, som KalmarPosten tidigare rapporterat om.

Nu står kungaparets besöksschema och hållplatser i Kalmar klart. Det är ett fullspäckat schema och firandet kommer pågå i fem timmar på olika platser i Kalmar.

Annons

– Vi har fått mycket riktlinjer att gå efter. Besöket sker i residensstaden enbart och det har varit en utmaning att få till det, för det är ju ett besök till Kalmar län och vi vill få med så mycket som möjligt som representerar alla kommuner, säger Länsstyrelsens kommunikationschef Christina Karlberg.

Bland annat så kommer kungaparet besöka Kalmar Slott och slottets kungliga fotoutställning med fotografier från de 50 år som kungen har varit Sveriges statschef. Även lokala bilder kommer då att visas.

Kungaparet kommer även att visa upp sig för allmänheten med gående kortege från Larmtorget till Stortorget där underhållning väntar från bland annat Mollie Minott.

Här är hållplatserna för Kungaparets Kalmar-besök:

10.00 Kungaparet välkomnas av landshövding Allan Widman på flygplatsen.

10.20: Kungen kommer starta sitt Kalmar-besök med att plantera en ek i Stadsparken. Detta gör kungen i samtliga kommuner han besöker på sin jubileumsturné.

11: Vid klockan 11 anländer kungaparet till Larmtorget för att påbörja en gående kortege längs med Storgatan fram till Stortorget för att hälsa på Kalmarborna.

11.30: På Stortorget väntar underhållning som leds av konferencier Björn Mortensen. Hemvärnets musikkår med barnkör från Kulturskolan kommer att framföra musik och sångerskan Mollie Minott från Oskarshamn uppträder. Kungen kommer även att hålla tal.

12.30: Lunch på residenset. Inför lunchen har samtliga kommuner fått skicka in förslag på olika representanter från kommunerna som ska äta lunch med kungaparet.

14.20: Kungaparet anländer till Kalmar Slott för att ta del av fotoutställning med foton på Kungens 50 år på tronen. Salutskjutning sker vid ankomst.

15.20: Firandet avslutas i Kalmar.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons