unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Så blir ljusmanifestationen 1000-tals lyktor i år

Det återkommande skådespelet och ljusmanifestationen 1000-tals lyktor blir annorlunda i år.
Foto: Linus Gunnarsson

För sjunde året kommer barns ljuslyktor i Kalmar och Sverige att lysa i novembermörkret. Den 20 november är det dags för ljusmanifestationen 1000-tals lyktor för barns rätt i det offentlige rummet.

Med anledning av coronapandemin hålls manifestationen ute på varje förskola där lyktorna tillsammans med barns tankar om barnkonventionen uppmärksammas. Ljusmanifestationen hålls i samband med den Internationella barndagen som UNICEF instiftat.

Barnens tankar och unika lyktinstallationer kommer den 20 november smycka förskolor runt om i Kalmar. Förra året tändes 32 528 lyktor i Sverige.

– Det är betydelsefullt och roligt att vi är många förskolor och andra professioner som vill vara med och synliggöra barns röster och rättigheter tillsammans denna dag. Det är en mäktig känsla att tänka att det är så många lyktor som sprider ljus under samma himmel under samma dag i hela Sverige, säger en av medlemmarna i pedagogistanätverket.

Det går att följa manifestationen på Kalmar kommuns instagram vecka 47 och på facebooksidan v 48.