Så blir ljusmanifestationen 1000-tals lyktor i år

Det återkommande skådespelet och ljusmanifestationen 1000-tals lyktor blir annorlunda i år.
Publicerad 19 november 2020
Foto: Linus Gunnarsson

För sjunde året kommer barns ljuslyktor i Kalmar och Sverige att lysa i novembermörkret. Den 20 november är det dags för ljusmanifestationen 1000-tals lyktor för barns rätt i det offentlige rummet.

Med anledning av coronapandemin hålls manifestationen ute på varje förskola där lyktorna tillsammans med barns tankar om barnkonventionen uppmärksammas. Ljusmanifestationen hålls i samband med den Internationella barndagen som UNICEF instiftat.

Barnens tankar och unika lyktinstallationer kommer den 20 november smycka förskolor runt om i Kalmar. Förra året tändes 32 528 lyktor i Sverige.

– Det är betydelsefullt och roligt att vi är många förskolor och andra professioner som vill vara med och synliggöra barns röster och rättigheter tillsammans denna dag. Det är en mäktig känsla att tänka att det är så många lyktor som sprider ljus under samma himmel under samma dag i hela Sverige, säger en av medlemmarna i pedagogistanätverket.

Det går att följa manifestationen på Kalmar kommuns instagram vecka 47 och på facebooksidan v 48.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.