Annons

Så blir vädret i veckan: ”Tillfälligt svalare luft”

Midsommarhelgen har varit väldigt varm i Kalmar län och på Öland. Värmen håller i sig under måndagen men sedan börjar svalare luft att leta sig in – om än tillfälligt.
Publicerad 27 juni 2022
Foto: Mostphotos

– I morgon bitti är det en kallfront som drar in västerifrån. Den kommer att föra med sig en del regn och det kan vara inslag av åska. Temperaturen kan hinna stiga upp till 25 grader ungefär, säger Emma Härenstam, meteorolog vid SMHI.

Därefter kommer temperaturen att sjunka en aning och ligga på 17-22 grader.

Annons

– Det kan vara välkommet för vissa. Men den här fronten med regn passerar och det kommer att spricka upp och kvällen blir solig.

Onsdagen blir även den solig och varm.

– Temperaturen har tillfälligt dämpats, men det är ändå så att man kan komma upp emot 22-28 grader. Det är bara lokalt man kan komma upp till 28 grader.

På torsdagen blir det en lite mer osäker prognos.

– Det kan bli allt från 19-28 grader. Det är svårt att säga. Det är ett område med skurar som drar in och då blir det lägre temperatur i skurarna. Vi befinner oss i gränszonen med varm och lite svalare luftmassa. Det blir en liten kamp i veckan där.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons