Annons

Så blir vädret under nyårshelgen: ”En mulen historia”

Hur blir egentligen vädret vid nyår? Enligt SMHI:s meteorolog Erik Höjgård-Olsen lär länsborna behöva plocka fram paraplyet till tolvslaget.
Kalmar län • Publicerad 31 december 2022
Montage.
Montage.Foto: Mostphotos, Kennerth Kullman/Mostphotos

Ja det är en ”mulen historia”, som meteorologen själv uttrycker det, som väntar länsborna i Kalmar på nyårsafton och nyårsdagen.

Under lördagen kommer nyårsafton att inledas mulet och regnigt i hela Kalmar län.

Annons

– Efter att regnet avtagit vid 06-tiden på nyårsaftonsmorgon så är det uppehåll men fortsatt mulet fram till förmiddagen, säger SMHI:s meteorolog Erik Höjgård-Jensen.

Men efter regn kommer solsken – en kort stund vid 12-tiden spår Erik att lite decembersol kan dyka upp trots allt.

– Ja, lite sol kan nog dyka upp där vid 12-tiden, men på eftermiddagen kommer det mula på och börja regna igen. Det fortsätter så under kvällen och natten.

Vid tolvslaget lär länsborna alltså behöva dra fram paraplyet för att kolla på fyrverkerierna. Däremot kommer regnet inte att frysa på eftersom det är plusgrader runtom i länet.

– Det kommer vara omkring fem till åtta plusgrader på nyårsafton och under nyårsdagen. Precis som på nyårsafton så inleds nyårsdagen med regn fram förmiddag och så drar nytt regn in under eftermiddagen.

Frågan är då, kommer vi kunna se några fyrverkerier i länet?

– Det är ju frågan det, det är en mulen historia. Det ser ut som låga moln under nyårsafton men det beror också på hur högt raketerna skjuts.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons