Så blir veckans väder enligt SMHI

Den kommande veckan bjuder på en blandad väderleksrapport med sol, regn och moln om vartannat.
Publicerad 17 augusti 2020
Foto: Mattias Backstroem/Mostphotos

Måndagen ska bli veckans varmaste dag i Kalmar, enligt SMHI. Det ska bli 28 grader varmt, men med växlande molnighet. Det blir nästan vindstilla med vindbyar på tre meter per sekund.

Tisdagen blir veckans soligaste dag, enligt prognosen. Det ska bli 27 grader, strålande sol och vindbyar på sex meter per sekund.

På onsdagen ser det ut att bli gråmulet och temperaturen sjunker till 23 grader. Det väntas vindbyar på fem meter per sekund.

På torsdagen kommer veckans första regn. Det ska även då bli 23 grader enligt prognosen, men med några solglimtar. Det väntas bli 0,3 millimeter regn och vindbyar på sex meter per sekund.

Under fredagen ska det bli 23 grader och grått och mulet väder. Det väntas komma 3,3 millimeter regn, och vindbyar på nio meter per sekund.

På lördag blir det 24 grader och gråmulet. Det ska dock inte komma något regn, enligt SMHI. Det blir vindbyar på åtta meter per sekund.

Söndagen blir inte riktigt lika gå, men temperaturen sjunker till 21 grader och det blir växlande molnighet. Det inte inte komma något regn, och det blir vindbyar på åtta meter per sekund.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.