Annons

Så förändras butiken när Lekia på Giraffen får nya ägare

För några veckor sedan fick Lekia och Babya på Giraffen nya ägare. Det är de tre bröderna Henrik, Marcus och Fredrik Lager som numera driver butiken tillsammans, och de har planer på en hel del förändringar.
Publicerad 20 november 2023
En av de nya ägarna av Lekia och Babya på Giraffen, Marcus Lager.
En av de nya ägarna av Lekia och Babya på Giraffen, Marcus Lager.Foto: Pressfoto

Bröderna Lagers föräldrar startade Lekiabutiken i Vetlanda för 30 år sedan, så Henrik, Marcus och Fredrik är väl inkörda i konceptet och hur det är att driva leksaksbutik. Syskonen tog över för 18 år sedan och etablerade butiken i Jönköping, och de driver numera även Lekia på köpcentret Asecs i Jönköping. Och nu är det också dags för Kalmar.

– Vi har spenderat våra barndoms somrar på Öland så även Kalmar känns lite som hemma och vi har sett att det finns en stor potential i staden. Tankarna har funnits under några år om att öppna något här. När tillfället dök upp så varken kunde eller ville vi tacka nej. Att det dessutom är på den populära handelsplatsen Kvarteret Giraffen gjorde valet enkelt, berättar Henrik Lager, butiksägare, i ett pressmeddelande.

Annons

Bröderna fick nio dagar på sig från kontraktsskrivning till övertagandet så tempot har varit högt från start. Nu fyller de på i butiken leksakerna och varorna samtidigt som de bygger om och fräschar upp den 770 m2 stora lokalen.

– Det kommer att bli stora förändringar mot hur butiken såg ut innan. Vi utökar Baby-sortimentet rejält och det kommer finnas många fler bilstolar och barnvagnar att välja på. Lego är en väldigt omtyckt leksak så vi kommer att ha fullsortiment på det, säger Fredrik Lager i pressmeddelandet.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons