GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Så gick tävlingen för att hitta aktör som vill utveckla Snurrom med matbutik

I dagsläget finns bostäder, pizzeria, gym och cykelpark i Snurrom, Kalmar. Nu är det snart dags för dagligvaruhandel samt fler bostäder och/eller kontor.
Publicerad 15 juni 2022
Peter Akinder, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden med Lars Wribe från Kvarnstaden, Kajsa Hedin (M), vice ordförande i Planutskottet och Magnus Petersson på Multibygg.
Peter Akinder, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden med Lars Wribe från Kvarnstaden, Kajsa Hedin (M), vice ordförande i Planutskottet och Magnus Petersson på Multibygg.Foto: Pressfoto

Tidigare i år bjöd Kalmar kommun in byggaktörer och etablerare till en markanvisningstävling med mål att utveckla ett område i Snurrom, Kalmar. Det kommunen hade som plan var en livsmedelsbutik i kombination med bostäder och eventuellt annan verksamhet/kontor.

Vid planutskottets möte den 14 juni presenterades juryns förslag på vem som ska få markreservation och planutskottet fattade ett första beslut i frågan. Det blev Trophi Fastighets AB tillsammans med Kvarnstaden AB som föreslås markreservation. Arkitekt är Fritzell & Pantzar arkitektur AB.

Det är en del av fastigheten Kläckeberga 10:1, söder om den kommande bad- och friskvårdsanläggningen det handlar om.

Juryn har bestått av tjänstepersoner från kommunledningskontoret och kommunens stadsarkitekt. De har beslutat om vinnaren baserat på en samlad bedömning utefter genomförbarhet, hållbarhet och gestaltning. Efter sommaren kommer ett slutgiltigt beslut att fattas av kommunstyrelsen.

Bild av tävlingsförslaget. Markanvisningen gäller endast den västra delen av bilden och   exakt hur utformningen blir avgörs efter detaljplanearbetet.  Illustration: Fritzell + Pantzar.
Bild av tävlingsförslaget. Markanvisningen gäller endast den västra delen av bilden och exakt hur utformningen blir avgörs efter detaljplanearbetet. Illustration: Fritzell + Pantzar.

Motiveringen:

”Genom att i det inlämnade förslaget och i en muntlig presentation gett en gedigen analys av uppdraget och platsens betydelse. Med en beskrivning av processen framåt för ett gott resultat har förslagsställaren visat på en tydlig förståelse för uppdraget och dess komplexitet. Förslaget anger att ett gestaltningsprogram för kvarteren ska tas fram i kommande detaljplanearbete, ett samarbete genom processen samt ett långsiktigt förvaltande borgar för ansvarstagande över tid för att ge en levande, trygg och attraktiv stadsdel. Hänsyn har tagits till befintliga naturvärden bestående av en karaktäristisk ekdunge. Dagligvaruhandeln beskrivs som en urban generator där närhet till den nya bad-och friskvårdsanläggningen ger synergieffekter.”

Det markerade området visar vad som ska markanvisas.
Det markerade området visar vad som ska markanvisas.Foto: Kalmar kommun
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.