GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Så kan du se skuttande kor i årets kosläpp

Det sedvanliga vårtecknet av kosläpp fick ifjol ställas in på grund av pandemin och så blir fallet även i år. Dock kommer du att kunna se dansande kor digitalt istället.
Kosläpp vid Ingelstorp 2019.
Kosläpp vid Ingelstorp 2019.
Foto: Mehdi Barakat

För andra året i rad bjuder Arla in allmänheten till ett digitalt kosläpp. I fjol hade det digitala kosläppet hela 700 000 visningar och en av de mest uppskattade detaljerna var att några av kossorna bar på en GoPro-kamera. I år tar man ytterligare ett steg för att komma närmare kossorna – men på digitalt avstånd.

– Vi vill bjuda på lite hopp, och vad är väl mer hoppfyllt än kossor som springer ut på grönbete. Vi är nog många som suttit på digitala möten och försökt höra vad deltagarna säger. I samband med årets kosläpp kommer några tittare få möjlighet att FaceTimea med kossor. Vi får hoppas att ingen har mobilen på ”muuu(te)”, säger Henrietta Anefalk, projektledare för det digitala kosläppet på Arla i ett pressmeddelande.

Livesändningen av kosläppet kommer att ledas av tv-profilen Mia Parnevik och Hampus Hedström.

Kosläppet kommer att sändas på Arlas hemsida den 24 april 2021 mellan klockan 10:00-11:30.

Läs mer