GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Så många fler larmsamtal får SOS Alarm under Valborg i Kalmar län

Valborg är en av de mest intensiva storhelgerna för SOS Alarm och nu förbereder de sig för en kraftig ökning av inkommande samtal till 112.
Publicerad 29 april 2022
Foto: Mostphotos

Förra valborg tog SOS Alarm emot 12 644 samtal mellan klockan 18 och 05, vilket är cirka 50 procent fler samtal jämfört med en vanlig natt mellan fredag och lördag. I Kalmar län ökar 112-samtalen i snitt med 49 procent under Valborgsnatten.

Under valborg handlar ofta samtalen till 112 om vårdbehov relaterat till misshandel och alkohol samt brännskador och bränder.

– Valborgsnattens festligheter leder dessvärre till att fler råkar ut för tråkiga händelser och olycksfall. Vi ser ett tydligt samband mellan alkoholintag, många människor i rörelse och öppna eldar, vilket ökar trycket på nödnumret, säger Maria Khorsand, VD på SOS Alarm, i ett pressmeddelande.

SOS Alarm uppmanar allmänheten att endast larma 112 vid nödsituationer och ta det försiktigt med eld och grillning.

Foto: SOS Alarm
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.