Så många har varslats i Kalmar län under Coronakrisen

Sedan början av mars har totalt 76 078 personer varslats om uppsägning i Sverige.
Publicerad 25 maj 2020
Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.
Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.Foto: Lina Siksjö/Peter Kroon

I Kalmar län är antalet personer berörda av varsel om uppsägning 931 stycken från den 1 mars i år till och med 24 maj. Det skriver Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande. Sett till hela Sverige varslades flest personer under tre veckors tid vid månadsskiftet mars/april. Snabbast ökar just nu varslen inom transport.

Sammanlagt har flest varslats inom hotell- och restaurang - 32 procent. Därefter följer företagstjänster så som bemanning och resebyråverksamhet med 23 procent och industrin med 12 procent. Dessa tre näringsgrenar står för två tredjedelar av alla varsel sedan början av mars.

– Sverige är ett exportberoende land och hur krisen fortsätter att slå mot industrin kommer att vara viktigt för utvecklingen på arbetsmarknaden, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen i pressmeddelandet.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.