GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Så ska Moskogen bli hem för fjärilar och vildbin

Blomstrande ängslandskap med fjärilar, vildbin och humlor. Det är visionen som Kretslopp Sydost och Länsstyrelsen i Kalmar län har för Moskogen.
Publicerad 9 november 2022
Ängsblommor.
Ängsblommor.Foto: Mostphotos

Moskogen ligger beläget i ett extra prioriterat område enligt länsstyrelsen. På platsen finns många hotade arter av vildbin och humlor. Nu har Kretslopp Sydost i samarbete med länsstyrelsen startat ett projekt om att plantera ängsmark och fruktträd runt om kontoret. Syftet är att främja biologisk mångfald och gynna både miljö och arbetsmiljö.

– Länsstyrelsen kommer med sin expertis inom området hjälpa oss genomföra arbetet och Kretslopp Sydost upplåter sina ytor för att göra det möjligt att främja den biologiska mångfalden, något som vi är väldigt stolta över att vara en del av. Samtidigt får vi njuta av den fantastiska ängsmarken som kommer att växa fram här, säger Maria Schade, förbundsdirektör på Kretslopp Sydost, i ett pressmeddelande.

Moskogen ängsmark
Moskogen ängsmarkFoto: maak003

Förberedning av ytorna för plantering har redan påbörjats. Nästa steg är att plantera speciellt utvalda ängsblommor och fruktträd. Tanken är att vara klara till våren.

Genom projektet kommer Kretslopp Sydost i samarbete med länsstyrelsen att:

• Belysa och främja biologisk mångfald

• Ställa om kortklippta grönytor till blomrika ängar

• Skala bort matjord och sedan så in svenska ängsväxter

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.