GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Så stort är intresset för Ironman 2023: ”Dubblerats”

Knappt har vi lagt Ironman Kalmar 2022 bakom oss innan det är dags för förberedelserna inför 2023. Med både tioårsjubileum och osäkerhet kring om det blir Kalmars sista Ironman är intresset extra stort.
Publicerad 30 november 2022
Ironman Kalmar 2022.
Ironman Kalmar 2022.Foto: Mehdi Barakat

Första året Ironman Kalmar gick av stapeln var 2012. Sedan dess har åtta tävlingar genomförts och år 2023 hålls den nionde. Efter två inställda tävlingar till följd av pandemin, år 2020 och 2021, väljer man att fira tioårsjubileum år 2023.

– När det kommer till biljettförsäljning är vi absolut tillbaka till hur det var 2019, då beteendemönstret i stora folksamlingar gått tillbaka till hur det var innan pandemin, säger Magnus Nyberg, tävlingsledare Ironman Kalmar.

Går det att sammanfatta de tio åren av Ironman i Kalmar?

– I stort sett har deltagarna till den stora tävlingen dubblerats sedan det första året. Det är en mycket större apparat idag än första året och har blivit så fantastiskt lyckat. Hela stan, människor och näringsliv samlas runt det här. Det är en omtalad tävling även utomlands, det pratas om att det är så bra stämning och uppslutning just i Kalmar. Det känns verkligen i luften när man är här att det pågår en tävling. En stor och engagerad publik

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.