unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Såg sina prylar i polisinlägg – visste inte att de var stulna

”Känner du igen kassen som din?”, undrade Kalmarpolisen i ett facebook-inlägg. Och det gjorde en kvinna, som inte ens hade hunnit upptäcka stölden.
Foto: Polisen

Det var den 25 oktober som Kalmarpolisen gjorde ett inlägg på sin facebook-sida med bilden ovan och följande meddelande:

”Idag påträffades en kasse, med vad som bedömdes vara stöldgods. Vi fick inte någon träff när vi sökte i vårt godsregister. Det är viktigt att man gör polisanmälan när man blivit utsatt för brott och beskriva det man blivit av med så väl som möjligt.”

Att hjälmen och mc-kläderna i den randiga kassen inte hade anmälts stulna var inte så konstigt – ägaren visste inte om att de var stulna!

När kvinnan ifråga fick syn på polisens inlägg tyckte hon prylarna såg bekanta ut, gick till sitt garage och kunde konstatera att de inte fanns kvar där hon lagt dem.

”Tack för att ni la upp bilden 🙏🏻 det är mina grejer! Visste inte om att de var borta förrän nu när jag såg ert inlägg och har kollat platsen de försvann från och de är ej kvar där.”, skrev kvinnan som en kommentar till inlägget och som ett tack till polisen.